Facebook YouTube

 
 
 
 
Tekintse meg a Vitamintorna aktualitásait képekben.
 
Tekintse meg a tanfolyamok minőségbiztosítási összegzését.
 
Tekintse meg a Vitamintorna rövid bemutató filmjeit!
 
Indulnak távoktatásos képzéseink!

 

Ez a vitamintorna régi weboldala, melyen az információk már nem naprakészek. Kérem látogasson el az új honlapunkra, melyet a

www.vitamintorna.com

oldalon talál meg. Köszönjük!

Vitamintorna - Távoktatás, E-learning
Vitamintorna - Interaktív Könyvtár

Bene féle ADT-ra jelentkezés

06-30-973-0027
Elvégeztem Bene Máté "Autodekompressziós Terápeuta" képzését, melynek tanúsítványa megtekinthető itt.

Tanfolyamokról bővebben a vitamintorna.com oldalon olvashat!

Relaxálás tanfolyam - ÚJ AKKREDITÁLT KÉPZÉS!

A pedagógus legfontosabb feladatai az oktatásban: a tudás átadása, gyarapítása, és a tanulók testi lelki problémáinak kezelése, a test és lélek egyensúlyának megőrzése, harmonizálás is egyben. Egyre több magatartásproblémás hiperaktív, lelki sérült, lazítani relaxálni, megnyugodni nem képes tanulóval találkozunk napjainkban, melyek a tanítást nagyon megnehezítik a pedagógusok számára.

Az urbanizáció miatt állandó zajban, nyüzsgésben, mozgásban éljük világunkat, ezért megnyugodni, lazítani tudatos izomkontroll és pszichés kontroll megtanulása nélkül nem egyszerű feladat. A pedagógus által megtanított különböző relaxációs technikák elsajátítása révén a tanulók sokkal könnyebben megtanulják kikapcsolni a külvilág okozta kellemetlen ingereket és a mozgás vagy légzés vagy meditáció segítségével hatásosan alkalmazhatják a feszültség levezetésére, a szervezet ellazítására. A program épít az izomkontroll-, és a sterching gyakorlatok precíz, pontos elsajátítására, ezek tudatos, mozgásos formában történő alkalmazására.

Az első tematikai egység a relaxációs technikákat ismereti, a egészségre, szervezetre, izomzatra gyakorolt pozitív hatásait mutatja be. A légzéssel végezhető lazításokat tanítja meg.

A második tematikai egység a meditációt mutatja be, és az iskolában is alkalmazható technikákat taglalja.

A harmadik tematikai egység az izomkontroll technika segítségével a helyes tudatos testkép kialakulását célzó gyakorlatokat ismerteti.

A negyedik tematikai egység a hangterápia jótékony hatását ismerteti.

Az ötödik tematikai egység az önélmény formájában való gyakorlásra és önálló gyakorlatvezetésre ad lehetőséget a képző segítségével és irányításával egybekötve.

Cél, hogy a pedagógusok ismerjék meg a relaxációs technikákat, elméleti és gyakorlati elemeit, melyeket mozgással, légzéssel és meditációval tudnak majd alkalmazni az általános és középiskolai foglalkozásokon. Képesek legyenek a különböző relaxációs feladatsorokat alkalmazni tanteremben és a mindennapos testnevelésnél tornateremben egyaránt.

A pedagógusok jussanak olyan módszertani tudás birtokába, hogy ezeket a fejlesztő gyakorlatsorokat alkalmazva képesek legyenek a diákok testi, lelki, szellemi ellazulásának megéreztetésére, a tudatos izomkontroll oktatására.

A relaxációs technikák alkalmazása a pedagógusok és a tanulók saját személyiségének harmonizálását, testi-lelki egészségvédelmét is szolgálja egyben. Tanfolyamon tanultak segítséget adnak a pedagógusoknak a magatartásproblémával küzdő, hiperaktív tanulók beilleszkedési problémáinak kezeléséhez.

A tanúsítvány kiadásának feltétele a tanfolyam végére egy relaxáló hatású fejlesztő gyakorlatsor tervének elkészítése írásban és a tanfolyam 90% történő részvétel.

Tanfolyami időpontok és jelentkezési lapok

 
 
 
Top