Facebook YouTube

 
 
 
 
Tekintse meg a Vitamintorna aktualitásait képekben.
 
Tekintse meg a tanfolyamok minőségbiztosítási összegzését.
 
Tekintse meg a Vitamintorna rövid bemutató filmjeit!
 
Indulnak távoktatásos képzéseink!

 

Ez a vitamintorna régi weboldala, melyen az információk már nem naprakészek. Kérem látogasson el az új honlapunkra, melyet a

www.vitamintorna.com

oldalon talál meg. Köszönjük!

Vitamintorna - Távoktatás, E-learning
Vitamintorna - Interaktív Könyvtár

Bene féle ADT-ra jelentkezés

06-30-973-0027
Elvégeztem Bene Máté "Autodekompressziós Terápeuta" képzését, melynek tanúsítványa megtekinthető itt.

Tanfolyamokról bővebben a vitamintorna.com oldalon olvashat!

Gyógytorna stúdió

Prevenciós Mozgásterápiás Központunkat azért hoztuk létre, hogy minél több mozgásproblémára megoldást adhassunk a hozzánk forduló felnőtteknek, szülőknek és gyerekeiknek egyaránt.

Tornatermünk 2007-ben nyitotta meg kapuját a pihenni, lazítani, gyógyulni vágyó páciensek előtt, akik egy kicsit más környezetben szeretnének az alternatív gyógymódok irányába tekinteni. Hisszük és valljuk, hogy a mozgás örömöt is okozhat, és segítségével a test és a lélek is gyógyulni tud.

Az általunk létrehozott új gyógyító mozgásforma a Zen-és-Meditációs Mozgásterápia a keleti- és nyugati mozgáskultúra két világa közti kapcsolatot teremti meg. Ezen mozgásformákat a gyógytorna kezelések alatt is alkalmazzuk. A kellemes környezet és a zenés torna segít a lelki problémák megoldásában is.

A gyógytorna kezeléseket minden alkalommal egészségügyi felvilágosítással, mozgásvizsgálattal, életmód tanácsadással kezdjük, majd a páciens állapotának megfelelő mozgásprogrammal folytatjuk. Az első alkalommal eszköz igénye nélkül állítjuk össze a gyógytorna mozgásanyagát, majd a későbbiekben fejlesztő eszközöket használunk, mint például redondo-ball, fit-ball, gömbös végű tornabot, gumiszalag, dyner stb.

Időpont egyeztetéshez telefonon történő bejelentkezés szükséges, legalább egy héttel a kezelés megkezdése előtt.

Kizárólag egyéni kezeléseket végzünk, kiskorúak esetében szülők jelenlétében!

Bővebb információért vegye fel velünk a kapcsolatot

Gerincferdülések és tartási rendellenességek egyéni kezelése, mozgásterápia beállítása. Komplex hatékonyabb kezelés mely a következőkből áll:

Gerincferdülés (scoliosis) kezelés menete:
Állapotfelmérés, rotációs fok mérés, majd Schroth torna (bordásfalnál) és hagyományos gyógytorna együtt (gömbös tornabottal, vagy nagylabdán stb). Gyógytorna után Tens és masszázs kezelés, majd a terápia végén nyújtó készüléken lógás fejjel lefelé. Az előbbi segít ellazítani a zsugorodott izmokat, az utóbbi kezelési forma pedig megnyújtja a gerincet és ezáltal a ferdülés is látványosan csökken. Minden kezelés után több rotációs fok javulás érhető el, melyet a Scoliométerrel minden alkalommal megmérünk. A kezelések alatt szükség esetén manuálterápiát is végzünk. Ez az általunk kidolgozott komplex gerinckezelés sokkal hatékonyabb eredményeket hoz, mint a hagyományos gyógytorna.

Gerincfájdalmak, discus hernia, protrusio, degeneratív elváltozások komplex kezelésének menete:
A fájdalom csillapítására passzív gépi ízület mobilizálást alkalmazom, melyet két gép tesz lehetővé. Az egyik a Back-life készülék (itt bővebben: www.backlife.com), a másik a Chi készülék (a gerinc rotációs mozgását segíti) . Mindkét készülék a gerinc kis ízületeinek a kimozgatását végzi és ezáltal jobb vérellátást biztosít mind az ízületeknek, mind a porckorongoknak egyaránt. Utána szükség szerint Ultrahang és Tens kezelés majd Idegmobilizációs manuálterápia, masszázs, McKenzie torna, Mulligan manuálterápia, vagy hagyományos gyógytorna következik. A kezelések a beteg állapotától függően vannak összeállítva. A kezelés végén pár percig még nyújtó készülék használata is szükséges. Az így összeállított komplex gerinckezelés sokkal hatékonyabb mintha külön-külön venne részt a beteg a terápiákon. Ez a komplex aktív és passzív gyógytorna gyorsabban csillapítja a fájdalmat és a kitüremkedett porckorong hamarabb tud visszahúzódni, regenerálódni. Az általam kidolgozott mozgásprogram segít a degeneratív, kopásos elváltozásoknál is, valamint nagy mértékben csökkenti a fájdalmat és javítja az életminőséget. A passzív gépi ízületmozgatást sikerrel alkalmazzuk derékfájás - lumbago, porckorongsérv - esetén is.

Rendelőm új kezeléssel bővült!
Elvégeztem Bene Máté "Autodekompressziós Terápeuta" képzését, melynek tanúsítványa megtekinthető itt. A terápiáról bővebben Bene Máté oldalán lehet tájékozódni. A kezelésre telefonon lehet időpontot kérni.

A Gyógytorna stúdiónkban végzett kezelések leírása:

Hagyományos gyógytorna, prevenciós mozgásterápia
Schroth terápia
McKenzie módszer
Manuálterápia
Mulligan Manuálterápia
Idegmobilizáció
Elektroterápiák
ADT terápia

 
 
 
Top