Facebook YouTube

 
 
 
 
Tekintse meg a Vitamintorna aktualitásait képekben.
 
Tekintse meg a tanfolyamok minőségbiztosítási összegzését.
 
Tekintse meg a Vitamintorna rövid bemutató filmjeit!
 
Indulnak távoktatásos képzéseink!

 

Ez a vitamintorna régi weboldala, melyen az információk már nem naprakészek. Kérem látogasson el az új honlapunkra, melyet a

www.vitamintorna.com

oldalon talál meg. Köszönjük!

Vitamintorna - Távoktatás, E-learning
Vitamintorna - Interaktív Könyvtár

Bene féle ADT-ra jelentkezés

06-30-973-0027
Elvégeztem Bene Máté "Autodekompressziós Terápeuta" képzését, melynek tanúsítványa megtekinthető itt.

Tanfolyamokról bővebben a vitamintorna.com oldalon olvashat!

Bene féle ADT terápia

Rendelőm új kezeléssel bővült! Elvégeztem Bene Máté "Autodekompressziós Terápeuta" képzését, melynek tanúsítványa megtekinthető itt.
A kezelésre telefonon lehet időpontot kérni.

Porckorongsérv kezelése műtét nélkül

Mit jelent az ADT?

Az autodekompressziós kezelés egy nagyon modern mozgásterápiás út. A gerincre vonatkozó kutatás óriásit robbant az utóbbi 30 évben, a terápiás módszereink többsége viszont sajnos a 70-es évekbeli modellek idején jött létre, így hatékonyságban, gördülékenységben és céltudatosságban szeretem azt hinni, hogy az autodekompresszió messze lekörözi a rendelkezésre álló egyéb eszközök többségének hatékonyságát.

Az ADT lényege:

Nem a porckorongsérv következményes TÜNETEIRE, hanem magára a sérvre hatunk. Nem csak az izomvédekezéseket, ízületi reflexköröket, gyulladásokat kezelgetjük, hanem magát a sérvet kezdjük el centralizálni – a csigolyák ügyes mozgatásával "helyrehúzni". Ezzel a problémát az okánál célozzuk meg.

A modern kutatás megmutatta, hogy sokszor a porckorongsérv maga is csak egy következménye a gerinc görbületek megváltozásának, a csigolyasort stabilizáló izomműködés felborulásának. Ilyenkor a test kitér a helyes statikai helyzetéből, és a porckorong lesz az, ami az izom fűző helyett extrém terhet kénytelen elviselni.

Ez a minta sokszor évekkel a sérves tünetek kialakulása előtt felismerhető, és sajnos egy nem oki terápia után is fennmarad, ezért gyakori a tünetek kiújulása, esetleg más területeken vagy más ízületekben jelentkező megjelenése.

A helyes minta, és a tartós egészség visszaállításához ezért nem elég az izmok erősítése, mert az idegrendszer egy sor kompenzáló mintát tanul fel, így egy komolyabb "programozási" munka szükséges. Az ADT lényege, hogy miközben a csigolyákat ÖNERŐVEL távolítva centralizálja a sérvet, újra aktiválja a csigolyasort stabilizáló izmok működtetésének helyes mintáját.

Ezzel újra lekerül a terhelés a porckorongról, ami a TARTÓS GYÓGYULÁS kulcseleme. Ez az, amiben az ADT ma szinte egyedülálló a műtét nélküli terápiák terén.

Az ADT fő célterülete a porckorongsérv és a szemgmentális instabilitás – ennek a kezelésében különösen erős lehetőget nyújt, de nyaki gerinc tünetek, alagútszindrómák, nyaki eredetű fülzúgás/szédülés, és mindenféle a gerinc diszbalanszaiból származó tünet enyhítésére is alkalmas.

Egy Autodekompressziós kezelés ára kollégánként változó 15E Ft - 25E Ft. között mozog.

Általában egyetlen alkalom elég a korrekciós gyakorlat vagy gyakorlatok kiteszteléséhez, betanításához, majd otthon a páciensnek a szabadidejében folyamatosan gyakorolnia kell. A terapeuta - kizárólag gyógytornász-fizioterapeuta vagy orvos alapvégzettséggel - a kezelésen bőven szán időt a páciensre, nem hagy nyitott kérdéseket, és mindenre megtanítja a betegét, amit annak tudnia kell a folyamat véghezviteléhez. Páciensnek azokat az embereket várjuk, akik pontosan tudják, hogy senki nem gyógyítja meg őket saját maguk helyett, felelősséget vállalnak a megoldásért, nem akarnak műtétet, egy olyan megoldást keresnek, ami tartós és a probléma okára hat, és képesek otthon időt szánni az kezelésre. Cserébe maximális odafigyelést és egy nagyok hatékony módszert adunk.

Időpont egyeztetés:
Donáthné Forgács Boglárka ADT terapeuta tel: +36-30-973-0027

 
 
 
Top